Fair Trade gör skillnad!

 

Rättvis handel med små och stora producenter innebär att man tänker på miljö, hållbarhet och goda arbetsförhållanden.

Organisationen World Fair Trade Organization är en världsomspännande organisation som certifierar sina medlemmar och säkrar hela Fair Trade kedjan från produktion till försäljning

 

Vårt utbud är noggrant utvalt och inriktar sig i huvudsak på svenska leverantörer och gärna lokala. Men vi tänker också mycket på miljö och rättvis handel - Fair Trade, när vi handlar.

 

Vi har idag två huvudleverantörer med Fair Trade produkter.

 

Fair Monkey och Ting by Ling - Bådas” hjälp till självhjälp” ger goda sociala villkor och rättvis lön för kvinnor i utsatta miljöer.

 

 

Fair Monkey

Har nyligen blivit fullvärdig medlem i Fair Trade Organization. 

Fair Monkey samarbetar med 7 olika kooperativ i Guatemala. Det minsta har endast 25 medlemmar medan det största har 400.

Fair Monkeys läckra bambuaccessoarer förgyller tillvaron med färg och textiltradition direkt från mayakvinnornas midjevävar. De härligt sprakande färgerna, mönstren, höga kvalitén och genuina ursprunget kännetecknar hantverket från Guatemala. Inkomsten kommer hela familjen tillgodo och går ofta till flickornas skolgång.

Bambusjalar kommer även från samarbete med Folk Nepal.

I Sydafrika samarbetar Fair Monkey med uSisi Designs, ett 25 kvinnor starkt företag där man skapar smycken av telefontråd, ett väldigt spännande och annorlunda material. 2015 kommer ett nytt sortiment med korgar, som tillverkats av återanvända petflaskor – fantastiskt vackert.

 

Ting by Ling

Ting by Ling jobbar med små fristående leverantörer, som har miljöengagemang eller rättvisa som grund.
TingbyLing bidrar med design och med att sälja produkterna, som oftast framställs i små serier och
alltid är handgjorda.

Fina väskor är tillverkade av återvunna juiceförpackningar och bidrar till en renare miljö men också till att 500 kvinnor i Manilas slumområden får en egen inkomst och därmed möjlighet att styra sina liv.

Smycken tillverkas av två systrar i Beijing i deras verkstad där de också driver en butik.

Från Filippinerna kommer även en härlig fladdermusfåtölj i äkta skinn.

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen